Osallistu uuteen lappilaiseen runokilpailuun: aiheena 40!

Mitä tulee mieleen luvusta 40? Kirjoita siitä runo!

Suomen runollista kansaa houkutellaan osallistumaan runokilpailuun, jonka aiheena on yksinkertaisuudessaan 40. Siis neljäkymmentä mitä tahansa: vuosia, päiviä, pullia, kaivinkoneita, filosofeja temppelin pylväikössä… Inspiraatio numerolähtöiseen runoteemaan on tullut kesällä 40 vuotta täyttävistä pitäjänjuhlista, Rauman Lapin löylypäivistä.

40-kilpailun runon pituus voi olla 1-1000 sanaa. Tyyli on vapaa: riimitön tai riimillinen, vapaa tai muotopuhdas, aforismin tai trokeen muotoinen, romanttinen, ankea, hauska tai synkkä, hiphop tai humppa, tanka tai balladi. Aiheen käsittelyyn suhtaudutaan myös avoimella mielellä – kunhan 40 tulee siinä jollakin lailla ilmi. Runon kieli voi olla jokin Suomen virallisista kielistä tai jokin murre. Yksi runoilija saa osallistua kilpailuun korkeintaan 4 runolla. Tavoitteena on löytää eläväisiä, kiinnostavia, ennen julkaisemattomia runoja.

Kilpailun järjestävät kirjoittajayhdistys Manu Forte, Pop up -kustantamo Kynälä ja kotiseutuyhdistys Vireä Lappi, mukana ovat myös Lapin kukka, Lappi-Hunaja ja Gustaf Lundénin säätiö. Runoraatiin kuuluvat Timo Aro, Päivi Heino, Mervi Kariniemi, Heli Laaksonen, Tuula Seikkula sekä viime vuoden Lapin kesä -runokilpailun voittaja Elias Halminen.

Runot yhteystietoineen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen rauma.lapinkesa@gmail.com (toivomus: ethän käytä liitteitä) tai postitse osoitteeseen Lapin Kukka. Sahamäentie 28, 27250 Lappi. Runon voi myös sujauttaa suoraan kukkakaupan runokeräyslaariin. Kilpailurunojen on oltava perillä pe 6.7.2018 klo 17 mennessä.

Kilpailun järjestäjät palkitsevat tenhoavimman runon 40 eurolla, kukkasilla, kiukaankivillä, kunnialla ja hunajalla. Voittaja saa myös Alasatakunta-lehden vuosikerran sekä kutsuvierasliput Sieravuoren lavarunofestivaaleille Euraan 3.-4.8.2018. Alle 13-vuotiaille kirjoittajille on oma sarjansa yllätyspalkintoineen. Lisäksi voidaan myöntää erikoispalkintoja ja kesäkukkia ansioikkaille teksteille. Voittajat julkistetaan ja palkitaan Rauman Lapissa osana Löylypäivien ohjelmaa la 4.8.2018 klo 12 henkiin herätetyssä Luovion kahvilassa, entisessä Matkahuollossa (Sahamäentie 14). Palkintojenjakotilaisuus on avoin yleisölle: kannattaa tulla kuulemaan, kun runoparhaimmistoa esitetään lavalla.

Kilpailuun osallistuvia runoja esitetään runokilpailun palkintojen jaon ja tiedotuksen yhteydessä sekä näillä Rauman Lapin omilla kotisivuilla: www.virealappi.fi. Parhaat runot kuullaan myös Sieravuoren lavarunofestivaaleilla 4.8. ammattilaisen esittämänä. Lisäksi Kirjoittajayhdistys Manuforte on kiinnostunut saamaan uuteen antologiaansa 40-runojen valiot. Näistä mahdollisuuksista neuvotellaan kirjoittajan kanssa erikseen. Runoja ei palauteta – älä lähetä ainoaasi.

Mieti neljänkymmenen mahdollisuuksia ja lähde itsesi kanssa kiinnostavalle kirjoitusmatkalle mielen syövereihin. Voit lähteä hakemaan innoitusta myös kilpailun tyyssijoille: Rauman Lappi on kaiken ytimessä: lähellä Euraa, Laitilaa ja emokaupunki Raumaa! Lisätiedot: rauma.lapinkesa@gmail.com

 

  40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40