Suomen hienoin löylykauha tai patalappu? Tee se itse!

KILPAILUKUTSU NÄPPÄRÄKÄTISILLE                           28.5.2018

Suomen hienoin löylykauha tai patalappu? Tee se itse!

Näppäräkätisille on julistettu uusi, käsityötaidot kunniaan nostava kilpailu. Kehittele ja toteuta omanlainen löylykauha tai patalappu – tai vaikka molemmat! Tyyli, materiaali ja tekniikka on vapaa, kunhan tulos on hieno ja soveltuu käyttötarkoitukseensa. Halutessaan kilpailutyön mukaan voi liittää tarinaa ja tapausselostusta. Töiden on oltava perillä kilpailun kotipesässä Rauman Lapissa, Lappi-Tuvan kahvilassa 17.7.2018 mennessä.

Lappilaisista käsityönystävistä koostuva raati arvioi kilpailuesineen ulkonäköä, kekseliäisyyttä, soveltuvuutta tehtäväänsä ja viimeistelyjälkeä.

Kilpailun järjestävät Löylypäiviä puuhaavat lappilaiset yksityishenkilöt. Sen innoittajina toimivat legendaariset Lapin Löylypäivät – nyt jo 40. juhlavuottaan Rauman Lapissa viettävät kotiseutupäivät. Saunomiskulttuuri ja käsityöläisyys liittyvät seutuun kiinteästi – se tunnetaan mm. Narvi-kiukaistaan ja Kodiksamin kutomosta, josta vietiin aikanaan tekstiilejä ulkomaille saakka.

Löylypäivien lavalla voittaja julkistetaankin: pe 3.8. Patolammen partaalla -ohjelmiston illassa on kehu- ja kukitushetki. Lisäksi kilpailutyöt kootaan saapumisjärjestyksessä näyttelyksi Lapin keskustaan Kuntokipinän ikkunaan, josta yleisö saa käydä valitsemassa oman suosikkinsa 27.7.-3.8.

Sekä kauha- että klappusarjan voittajat saavat palkinnoksi Kuntokipinän hieronnan ja toiveensa mukaan taideteoksen tai kirjavalikoiman – sekä kunniaa ja kuuluisuutta. Raati voi myöntää kunniamainintoja. Kaikkien osallistujien ja äänestäjien kesken arvotaan upea lappilainen tuotepaketti.

Pe 17.7. mennessä tekijä- ja yhteystiedoin varustetut kauhat ja klaput voi lähettää tai toimittaa aukioloaikana Lappi-Tuvan kahvilaan, osoitteeseen Sahamäentie 26, 27230 Lappi. Töitä ei postiteta takaisin, mutta halutessaan kilpailija voi käydä noutamassa omansa palkintojenjaon jälkeen elokuun 2018 aikana. Loput kauhat ja klaput käytetään lappilaisen kulttuuri- ja yhdistystoiminnan virkistämiseen raadin hyväksi katsomalla tavalla.

Lisätietoja sivustolta: www.virealappi.fi sekä Lappi-Tuvasta: 050 3110780 tai https://fi-fi.facebook.com/lappitupa/