Lapin kylät

Tutustu Lapin pitäjän kyliin

Lapin pitäjässä on 18 elävää, yhteisöllistä ja ystävällistä kylää. Lapin keskustan paikkeilla sijaitsevat Lapinkylä ja Pappilankylä, Lapinjoen alajuoksun suunnalla, Alisessa päässä, tuikkivat Alakieri ja Yläkieri (Alakeer ja Yläkeer!), Hauta, Kauklainen, Kivikylä, Kulju, Kullanperä, Murtamo, Rohdainen, Ruona ja Skinnarla. Ylisessäpäässä kimaltaa Kaukola, Kodiksami, Kuolimaa, Mäentaka ja Sukkala. Jotain taikaa on Lapin kylissä: Satakunnan Vuoden maakuntakylä -tittelin ovat käyneet pokkaamassa Kauklainen (2016) ja Ylisenpään kylät (2018).

Lappi on keskellä kaikkea – ympärillä maaseutu, vain 30 kilometrin päässä ruuhka-Suomi. Monet kyläläiset pendelöivät töihin lähikaupunkeihin: Raumalle, Euraan, Laitilaan ja Uuteenkaupunkiinkin. Monet tekevät myös töitä etänä tai hyvinkin lähellä, kotipelloilla! Kylissä on eloa, mutta myös tilaa. Kiinteistövälittäjien ilmoituksia kannattaa vilkuilla myös sillä silmällä…

Lappi on kyliensä summa: yhdistyksiä, harrasteryhmiä, tointa ja työtä. Olet oikeilla sivuilla, kun olet hakemassa tietoa niistä täältä!